KURSER

Kurser under hösten 2023

MBSR, Mindfulness Baserad Stress Reduktion (steg 1)

Kursen återkommer hösten 2023

Den här kursen vänder sig till dig som önskar få redskap för att må bättre och hantera livets upp och nergångar mer medvetet och systematiskt. Kursen vänder sig också till dig som vill utveckla dina inre resurser för att leva mer efter dina riktlinjer och värderingar. Men även för dig som vill ha kompetensutveckling i din yrkesroll där du möter människor i ditt dagliga arbete. Mindfulness är mer ett förhållningssätt att vara och förhålla sig till livet än en metod.

Fakta om, kursen är upplevelsebaserad och innehåller olika mindfulness-meditationer, mindfulness-yoga och reflektioner i grupp. Övningarna grundar sig i att rikta sin uppmärksamhet med avsikt i nuet utan värdering. Hemuppgifter medföljer med bl.a. inspelade mindfulnessövningar och reflektionsövningar.

Kursen som vi håller på Leva Studio är original programmet från USA, Center for Mindfulness, skapat av Dr. Jon Kabat-Zinn. CFM är kopplat till Brown University och MBSR programmet är det mest beforskade i världen.

Som deltagare kommer du introduceras i formella och informella mindfulnessövningar, teori och forskning bakom stress och vad som händer av utövande av mindfulness, genomgå en tyst retreat dag och en möjlighet till att föra in praktiken i ditt dagliga liv.

Upplägg, vi träffas vid 9 tillfällen, 8 grupptillfällen och 1 heldag i tystnad, ca 25 tim lärarledd tid. Varje grupptillfälle är ca 2 1/2 timmar och heldagen 9-15.00, en helgdag efter vecka 6. Start hösten 2023.

För att gå kursen behöver du delta i introduktionen som är utan kostnad eller om du gått en tidigare. Om du missade introduktionen går det att få den informationen via e-brev eller telefonsamtal.

Antal deltagare, 4-20 stycken. Pris: 3.900 kr inkl moms (normal pris 5.900 kr) för privatperson. För företag och arbetsgivare tillkommer momsen. Har du gått kursen tidigare har du möjlighet till 50% rabatt på normalpriset. Pensionär, sjukskriven, FaR eller arbetssökande har möjlighet till 20% rabatt. Betalningen går att delbetala uppdelat på två tillfällen. Går att använda ditt friskvårdsbidrag.

Den här kursen tillgodoräknas som steg 1 i MBSR-lärarutbildningen och ger behörighet att söka MBSR – Practicum, steg 2 i den professionella lärarutbildningen, i MBSR via Center for Mindfulness i Sverige och USA. Den ger även behörighet att söka kursen Mindfulnessguide och Mindfulnessguide i Naturen.

Kursen leds av Helena Rickberg, Mindfulnesslärare i MBSR, Leg. Naprapat, Coach och medlem i MBTASweden.

MBSR-programmet är det mest etablerade mindfulnessprogram runt om i världen och det program där forskningen visat på omfattande resultat. Bland annat halverad risk för återfall i depression, ökat immunförsvar, kraftigt minskad upplevd stress, ökad motståndskraft och snabbare återhämtning efter livsomvälvande och stressade händelser. Läs mer om forskning på MBTASweden.

Rekommenderad litteratur: Jon Kabat-Zinns bok ”Vart du än går är du där”. Kan beställas via Bokus, finns även som ljudbok.

Boka din plats: helena@levastudio.se

Efter kursen finns möjlighet att söka kursen Mindfulnessguide och Mindfulnessguide i naturen.

Helena är medlem i MBTASweden – Sveriges mindfulnessförening

Mindfulness guide

Kursen är en endagskurs där du får möjlighet att lära dig att leda mindfulness-/närvaro-övningar både inomhus och ute i naturen. Under en dag ses vi på plats eller online för att själv prova mindfulness meditaioner och rörelser i närvaro. Du får förståelse för hur du kan lägga upp, guida, vara medvetet närvarande som guide och inspireras. I slutet av dagen får du själv prova-på att guida en övning och vi avslutar dagen med reflektioner.

För att få ditt diplom som Mindfulnessguide behöver du dokumentera en egen ledd närvarostund med deltagare som sedan dokumenteras och skickas in till din lärare. Mer information om den här kursen kommer inom kort.

Kursen är planerad för start hösten 2023. Priser för kursen är 2.900 kr exl moms för företag. För att söka den här kursen behöver du gått en mindfulnesskurs som till exempel MBSR 8-veckorsprogrammet.

Kursledare är Helena Rickberg, MBSR-lärare, Coach (ICF), Naturvägledare via SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!