NAPRAPATI & MASSAGE

Naprapati

Upplever du smärta från kroppen som kommer av ensidigt arbete eller att du känner av stress och oro som ger dig problem med den fysiska kroppen. Eller har du tränat för mycket eller inte lyssnat på kroppen och dragit på dig smärta. Oavsett hur du har fått ont i kroppen kan ett besök till naprapat vara en väg att gå.

Boka din tid: helena@levastudio.se eller 070-3610330.

Du kan komma för:

Akuta besvär: Du har fått akut smärta som kommit plötsligt. Det kan till exempel vara av ett lyft, en obehaglig säng, ensidigt sittande eller blivit kall av drag.

Behandlande: Du kan komma med till exempel en smärta, stelhet, domningar, utstrålningar, överbelastning eller sämre funktion i kroppen. Här ingår även behandling av stress, oro och sorg som sitter i kroppen.

Underhåll: Du underhåller det du börjat på för att inte komma tillbaka där du varit.

Förebyggande: Du kommer i ett förebyggande syfte för att fortsätta att vara hållbar och stark i kropp och sinne.

Helena som naprapat och coach arbetar med att titta djupare på vad dina problem kan komma från. Oftast överbelastar vi våra kroppar utan att lyssna på dess signaler. Därför kan en del i arbetet vara att jobba med ökad medveten om hur kroppen fungerar och hur den signalerar. Även få en förståelse för hur du kan behandla och minska risken för skador. Och hur stress, oro och sorg också sätter sig i kroppen och kan vara svårt att förstå. Men här får du lära dig att just förstå och se hur du kan hantera smärta på ett mer fördelaktigt sätt för att minska den men även minska stresspåslag och oro. Du får även en annan förståelse för sorg och hur den kan agerar i kroppen.

En behandling kan bestå av:

  • Undersökning
  • Manipulation och mobilisering
  • Massage och triggerpunktsbehandling
  • Töj och TENS
  • Rekommendationer

I behandlingen ingår även en förklaring av dina besvär; råd om träning, arbetsställning och den smärta du upplever. Men även hur stress kan påverka vår kropp och vad som händer vid skador och svar på dina frågor.

Har du frågor och funderingar är det bara att höra av sig! Gratis konsultation via telefon, 15 min!

Priser:

Nybesök 55 min – 700 kr

Återbesök 45 min – 700 kr

Konsultation via telefon, 15 min: Gratis!

Stor vikt läggs på att analysera och hitta orsaken. Behandlingen vill åtgärda orsaken till smärtan, återställa funktion och förebygga.

Tillhör svensk hälso-och sjukvård. Naprapati förebygger, behandlar och rehabiliterar besvär och smärtor kopplade till rörelseapparaten. En specifik undersökning görs för att diagnostisera dina besvär. Den naprapatiska manuella terapin vill återskapa funktion och minska smärta.

Naprapatutbildningen omfattar 4 års heltidsstudier vid Naprapathögskolan. Och efter det följer ett års allmän praktik inom hälsa och sjukvård. Efter det kan legitimation erhållas hos Socialstyrelsen.

Patientförsäkring och medlem i Svenska Naprapatförbundet.

Boka din tid: helena@levastudio.se eller 070-3610330.

Massage

Här på Leva Studio jobbar vi med behandlande massage för att förebygga och minska smärta samt återskapa funktion i kroppen. Smärtan kan vara relaterad till överbelastning, stress eller oro men även sorg. Behandlingen utformas efter dig och dina behov. Massage ingår även i naprapatbehandlingen!

Ansluten till Epassi om du vill använda ditt friskvårdsbidrag därifrån.

Massage, avdragsgill för friskvårdsbidrag:

30 min – 525 kr

45 min – 675 kr

60 min – 795 kr

Boka din tid: helena@levastudio.se eller 070-3610330

Helena som naprapat

Helena Rickberg Duhrin har över 20 års erfarenhet som legitimerad naprapat. Hon har tidigare arbetat inne i Stockholm och WTC men sedan 2017 ute i Hästängsudd. Att hålla sig uppdaterad inom forskning och nya rön är en viktig del. Därför har Helena flera tilläggskurser med inriktning i fysisk och psykiskt välbefinnande. Där träning och rörelse används för att skapa en hållbar och fungerande kropp och medveten närvaro för att skapa ett mer balanserat sinne. Arbetar även som coach för ökat välbefinnande och bättre hälsa.

Sagt om Helena:

Helena är fantastiskt duktig! Metodisk och kunnig.

Jessica

Helena på Leva Studio här i Hästängsudd är bäst!

Annica

Helena är den bästa jag varit hos – all time!

Catrin

Naprapat Helena på Leva Studio är så bra.

Charlotta

Lyssnar, bekräftar, resonerar och är verkligen närvarande i allt hon gör. Otroligt skicklig! Rekommenderas varmt!

Eva

Super duktig!

Charlotta

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!